Uspešan jubilej konferencpe PRilika2018  

Uspešan jubilej konferencpe PRilika2018

Uspešan jubilej konferencpe PRilika2018

Isečci iz novina (1)

Deseta PR konferenciia Društva Srbiie za odnose s iavnošću

Stručna regionalna konferencija Društva Srbije za odnose s javnošću (DSOJ), PRilika2olB, pod nazivom "Umetnost komunikacije", održana je prošlog četvrtka u beogradskom hotelu Hilton.

Jubilarnu desetu Priliku otvorila je predsednica Upravnog odbora Društva, Jelena Šarenac Gavrilović. U obraćanju je zahvalila prisutnima na podršci u prethodnim godinama, kao i na njihovoj motivisanosti za konstantno preispitivanje trendova u oblasti odnosa sjavnošću. Predsednica DSOJ nazvalaje konferenciju mestom razumevanja za pitanja komunikacije u 2018. godini i za buduće transformacije koje se u ovoj industriji mogu očekivati. Konferencija je bila organizovana kroz predavanja, panele, kratke prezentacije ijednu radionicu. Okupljeni stručnjaci iz zemlje i regiona izneli su svoje stavove i govorili o nastupajućim globalnim trendovima, aktuelnim dešavanjima i pravcima razvoja komunikacije.

Osvrt na trendove, kao i na predstojeću godinu, otvoriloje predavanje "Da li je svaki zaposleni vaš PR", koje je osvetlilo temu značaja svakog zaposlenog u odnosima sjavnošću kompanije. "Jedan članak odavno nije dovoljan", rekla je Tanja Tatomirović, komunikolog Majkrosofta za 24 zemlje Jugoistočne Evrope, objašnjavajući tokom predavanja važnost PR-a, digitalnih sadržaja, kako se kultura unutar kompanije menja i ulogu zaposlenih u novonastalim okolnostima.

0 komunikaciji inovacionih projekata diskutovalo se u okviru prvog panela, na kome je iznet stav da inovacije zahtevaju novi, direktniji i moderan komunikacioni pristup kako bi projektna dokumentacija, pa i sam projekat bili oličenje željenih odnosa sa javnošću. "ono što pravi razliku u komunikacijskim projektima jeste preduzetnički duh - da vi budete ti koji pokreću stvari", izjavila je Ivana Todorović (Societe Generale banka Srbija), dokje Zoja Kukić, osnivačica Startit-a izjavila da taj hab svoj pristup komunikaciji zasniva upravo na inovativnosti: "Inovativnost stvara dodatnu vrednost i mnogim uspešnim startapovima je baš inovativnost u marketingu i komunikacijama, ne tehnologiji, donela uspeh", rekla je ona.

Predavanje Teodore Migdalovici, trenera sa dugogodišnjim internacionalnim iskustvom, o tome kako osvojiti kanskog lava u PR-u, izazvaloje kreativne reakcije publike koje možete pogledati na Tvvitter profilu DSOJ (haštag #PRilika2olB).

Na panelu End2End komunikacije Anđelko Trpković razgovaraoje sa Draganom Radićem, direktorom Ninamedije, i Zoranom Santovcem, v.d. direktora Eleadmade. "Šta je zapravo početak, a šta krajjetema kojuje pokrenuo možda i prvi srpski kopirajter Duško Radović.jer, kakojeon to lepo složio: na svakom kraju nalazi se novi početak", rekaoje Trpković, otvorivši kvalitetnu diskusiju o

počecima i ciljevima svake komunikacije. Tokom panela predstavljenje NIMMA HUB, inovativan, zaokružen pristuptržišnim informacijama i tržišnim komunikacijama.

Jedan panel bioje posvećen komunikaciji domaćih i regionalnih festivala; na njemu su učestvovali Mirjana Vladisavljević (Balkan Tube Fest), Tomislava Ricov (VVeekend Media Festival) i Bojana Kozomora (Exit Festival). Tomislav Ricov je govorio o počecima razvoja VVeekend Media Festivala. Jedna od najzanimljivijih diskusija pokrenuta je u okviru panela "Etika u komunikacijama", na kojoj se govorilo o nekorektnom jeziku, lažima, manipulacijama, kao i o pitanju ukusa. Kreativni kopirajter Deniz Dulgeroglu održala je predavanje o prednostima i manama komuniciranja nesavršenosti u današnjem svetu koji propagira savršenost, ali i o tome kako nesavršenost ipak biva zapamćena.

Legoekspertkinja Barbara Krajne objasnilaje i, kroz radionicu sa svim prisutnima, pokazala štajeto lego metoda serious play. Taktičnost, promišljanje, strateško korišćenje resursa, deo su metodologije koju komunikolozi svakodnevno koriste u svom radu, a koju su učesnici tokom radionice imali prilike da isprobaju i prodiskutuju.

Prilika2018 završena je sedmim po redu studentskim takmičenjem u oblasti PR-a i komunikacije a kroz metodu studija slučaja. Takmičenje se već godinama organizuje kao podstrek mladim generacijama da PR teme sagledaju kao strateške i poslovne te da provere svoje znanje u toj oblasti. Ovogodišnji pobednikje tim Fakulteta organizacionih nauka u sastavu: Uroš Travica, Miloš Španović, Aleksandra Vučićević i Elena Milovanović. Takmičarski zadatak postavilaje kompanija Linkgrupa, a u okviru brenda Business Academy.

Poslednje, mediji o nama

Arhiva mediji o nama

Poslednje vesti

Arhiva vesti