Pljušte smene direktora u EPS  

Pljušte smene direktora u EPS

Pljušte smene direktora u EPS

Isečci iz novina (1)

PRVO što je Milorad  Grčić, v. d. direktora EPS, uradio kada se prihvatio te funkcije - jeste smena polovine borda direktora "Elektroprivrede Srbije", saznaju "Novosti". Grčić, iako je dobio fotelju samo vršioca dužnosti, zamenio je tri od sedam najvećih funkcionera EPS, i tako uklonio kadrove bivšeg direktora Aleksandra Obradovića, ali i drugih lobija. Radi se upravo o najbitnijim sektora u preduzeću - proizvodnji i finansijama. Za to vreme, svega 15 kandidata prijavilo se na konkurs za prvog čoveka firme.

Poslednji je smenjen, prema saznanjima "Novosti", Dragan Jovanović, izvršni direktor za proizvodnju energije, koji je bio i dugogodišnji direktor "Kostolca". Čim je Grčić došao na funkciju, smenio je i Aleksandra Surlu, koji je bio zadužen za finansije. Fotelju je izgubila i Zorana Stojković, direktorka za korporativne poslove, zbog, kako nezvanično saznajemo, lošeg odnosa i problema sa sindikatima.

Da se Grčić pozabavio prekrajanjem celog tima, potvrdio nam je i predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević.

- Nadzorni odbor imenuje članove borda direktora, ali na predlog generalnog direktora - objašnjava Kovačević. - Iako je Grčić vršilac dužnosti, odobrili smo mu da imenuje funkcionere jer on treba da vodi te direktore, kao i da odgovara za svoj rad materijalno i krivično. Mene je postavila Vlada Srbije samo da nadzirem, sa ostalim kolegama iz Odbora, rad direktora, ali Grčić ima odrešene ruke.

Milorad Grčić, nekada na čelu "Kolubare", može da bude vršilac dužnosti najduže godinu dana, a nije poznato da li se sam prijavio na konkurs za zvaničnog direktora. Na javni poziv za prvog čoveka EPS, prijavio se začuđujuće mali broj kandidata - svega 15. Poređenja radi, za prethodni konkurs bilo je zainteresovano njih više od 70.

Poziv je završen, a sada se čeka formiranje komisije Vlade Srbije koja će proces da vodi. Ovo telo biće izabrano čim se formira vlast u Srbiji, odnosno tokom juna.

M.L.JANKOVIĆ

 SLOVENAC OTIŠAO

NEPOSREDNO pre nego nego što je Vlada Srbije dala otkaz prethodnom direktoru EPS Aleksandaru Obradoviću, zbog kupovine preskupih automobila i visine otpremnina samoinicijativno je iz borda direktora otišao i Tomaž. Njega je Obradović postavio za direktora za tehničke poslove proizvodnje uglja. Ipak, kako nezvanično saznajemo, Tomaž, iako je bio Obradovićeva desna ruka, nije dao otkaz zbog njega, već se vratio u inostranstvo na rad.

Poslednje, mediji o nama

Arhiva mediji o nama

Poslednje vesti

Arhiva vesti